Diensten

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u ook minder tijd besteden aan boekhouding en meer aan uw bedrijf? Wij kunnen uw financiële administratie volledig of gedeeltelijk uit uw handen nemen. Tevens heeft u bij ons een vaste aanspreekpunt, en dit allemaal voor een vaste prijs per maand.

FINANCIËLE ADMINISTRATIE

Het begrijpen van de financieel situatie van een bedrijf is essentieel. Countiva helpt u overzicht creëren en biedt u inzichten. Dit doen wij door uw administratie te verwerken en te analyseren. Bovendien stellen we een jaarrekening op met toelichting.

BELASTINGAANGIFTEN

Countiva verzorgt het opstellen en verzenden van de volgende aangiften: Omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, verbruiksbelasting en opgaaf intracommunautaire prestaties. Zowel periodiek als tijdig.

JAARREKENING / RAPPORTAGES

Na het verwerken van de financiële administratie stellen wij voor u de jaarrekening op. Bovendien is het ook mogelijk om periodiek een tussentijdse rapport samen te stellen. Zo heeft u altijd zicht op de financiële stand van uw onderneming.

FINANCIEEL ADVIES

Wij zijn ook ondernemers, daarom weten wij precies wat u nodig heeft en wat u wilt. Oftewel, wij spreken uw taal! Dus geen onnodig dikke rapporten maar juiste informatie tot de kern samengevat die u nodig heeft.

SALARISADMINISTRATIE

U kunt bij ons ook terecht voor het verzorgen van complete loonadministratie, aangifte van loonheffingen en pensioenadministratie, opstellen van arbeidscontracten en aan- en afmelden van personeel.

STARTENDE ONDERNEMERS

U wilt een eigen onderneming starten? Wij willen u graag goed op weg helpen. Bent u nog niet op de hoogte van wat hier bij komt kijken, dan kunnen wij u hierbij helpen.

Hoe gaan wij te werk?

01.

Intake & Offerte

Allereerst maken wij een afspraak voor de intake. Zo kunnen wij uw situatie in kaart brengen, waar wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Het intakegesprek kan uiteraard in een persoonlijk maar ook een telefonisch of zelfs op basis van e-mail. Aan de hand van deze zullen wij voor u een offerte opstellen. Deze is natuurlijk kosteloos en vrijblijvend.

02.

U levert de administratie aan.

Zowel voor u als voor ons tijd te besparen zullen wij u adviseren hoe u de administratie het beste kunt inrichten. U kunt de administratie persoonlijk, per post of zelfs digitaal aanleveren. Het is van belang dat u dit op de juiste manier doet en natuurlijk volledig. Daarom hebben wij een lijst voor u gemaakt die u van ons krijgt na de intakegesprek.

03.

Uw administratie wordt ingevoerd

Om u beter inzicht te kunnen geven wordt uw facturen, bonnen en de bankmutaties periodiek ingevoerd in onze software. Bovendien is het ook mogelijk om een tussentijdse rapport samen te stellen.

04.

Periodieke aangiftes

Wij zullen uw periodieke aangiftes zoals BTW-Aangifte, loonaangifte en eventueel accijns en verbruiksbelasting opstellen en tijdig indienen.

05.

Evaluatie & Jaarrekening

Na het verwerken van de financiële administratie wordt de omzet en kostenposten met u gedeeld. Na eventuele correcties stellen wij voor u de jaarrekening op. Zo krijgt u de juiste informatie tot de kern samengevat die u nodig heeft.

06.

Jaarlijkse aangiftes en verplichtingen

Uw aangifte inkomstenbelasting en of vennootschapsbelasting wordt door ons opgesteld, besproken en ingediend bij de Belastingdienst. Tevens verzorgen wij ook de deponering van uw jaarrekening (B.V.) bij de KvK.

Heeft u vragen of wilt u overstappen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Ook begeleiden wij u kosteloos bij het overstappen van u huidige adviseur en nemen eventuele zorgen uit uw handen.